Tentukan Zon kita


Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh semua's :)
Salam Sayyidul Ayyam,
Salam Yaumul Barakah,
Sollu 'AlanNabi ^^

"Tentukan zon kita"
Btw, tadi sempat jugak tengok hujung2 siaran Tanyalah Ustazah,
yang kat TV9, dihatiku tu hehe.
Kebetulan Prof Muhaya, one of my inspiration.

Prof sempat pesan,
re-check balik 'sebab' kita buat facebook.

Melalui news feed kita,
kat news feed kan akan keluar apa2 yang orang lain post,
So tentukan zon kita,
Pastikan kita di Zon ALLAH :)

Kalau ada kawan2 yang suka post yang negatif,
HiDE

Kalau ada kawan2 yang suka update status negatif,
HiDE

HIDE
HIDE
HIDE
Apa2 perkara yang x membawa kita ke Zon ALLAH :)

SIap Prof pesan,
kalau kawan2 tu memang bukan dalam "zon yang sepatutnya"
UNFRIEND je.

Kita yang tentukan zon kita.
Melalui apa yang kita baca setiap hari,
lihat setiap hari.

So tentukan apa yang kita baca, apa yang kita lihat,
supaya kita dapat magnet POSITIF :)

P/S : Bina magnet positif dalam diri supaya kita suka & sayang diri kita,
bila kita sayang diri sendiri,
kita akan mudah suka & sayang orang,
bila kita suka & sayang orang, orang akan suka & sayang kita :)
Bila ramai orang suka & sayang kita,
itu tanda Allah juga sayang kita ^^
# Prof Muhaya #

JCB :
Sayang ALLAH, ALLAH akan sayang kita 
(^_^)V


La Ilaha Illallah ✿ Allahu Akbar ✿ jom cipta bahagia
2leep.com

ARTIKEL MENARIK GILA, BUSUK & PINGJE