Berkahwin di UM

Tiada Daya Dan Tiada Kekuatan 
Melainkan Dengan IzinMU
Ya Allah . .
Yang Maha Tinggi Lagi Maha Agung !

# Maha Suci Allah Yang Maha Besar, Segala Puji bagiMU Ya Allah #

"berkahwin di UM"
bukan UM, universiti malaya.
UM kat sini adalah Usia Muda.

Hehe, so topik nya, "berkahwin di Usia Muda" :)
best tak topik kahwin? hehe.
well, ni inspirasi dari tengok selami jiwa, dr fadzilah kamsah tu ^^
Like Like Like

Dalam episod tu Ann Ngasri & Prof Dr Muhaya jadi tetamu undangan,
uols tengok tak ?
kalo tengok sepp sikit, alhamdulillah.
Kalo tak tengok, dakpe meh nak share intipati menarik !

Faktor-faktor ketidakmenjadian perkahwinan di usia muda :
1 : Mak Ayah tak restu 
2 : Berkahwin kerana nafsu
3 : Takut pandangan serong masyarakat
4 : Gagal urus diri, pelajaran @ kerjaya
5 : Nampak orang lain lagi bagus. ek

Kebaikan berkahwin di usia muda :
1. Lebih fokus
2. Lebih tenang
3. Lebih produktif , yakin diri
4. Lebih selamat, bagi wanita

gambar sekadar perhiasan mecantikkan entry :D

Prof Dr Muhaya sharing,
* Kalau nak cari jodoh, jadikan diri kita Wanita Yang Baik dahulu,
Allah akan angkat lelaki @ suami yang baik untuk kita *

* Bangunkan diri dulu, baru cari pasangan*
~ bagi yang dah berkahwin, rapatkan diri dengan Allah,
Allah akan rapatkan diri kita dengan pasangan ~

* Kenali dirimu, kamu akan kenal dengan TuhanMu,
insyaAllah kahwinlah di usia mana pun,
kamu akan BAHAGIA *

* Sayangi diri sendiri dulu, baru boleh sayang orang lain *

P/s : Dr Fadzilah Kamsah cakap,
ikut kajian,
orang perempuan start miang umur 14 tahun !
Haha dan orang perempuan maintain miang sampai umur 80 tahun !
Hahahahahaha.
Kalo menapous pun kemiangan die turun skett je. ek?
Hahahahaha nak gelak lagi.
ikut kajian jugak,
orang lelaki pulak miang dia berkala,
start miang umur 17,18-20 tahun,
pastu umur 40 tahun miang kali kedua,
pastu umur 60 tahun, pastu umur 80 tahun.
Apa pendapat korang ? :|

JCB :
"Perempuan-perempuan yang jahat adalah untuk lelaki-lelaki yang jahat, 
dan lelaki-lelaki yang jahat untuk perempuan-perempuan yang jahat dan
 perempuan-perempuan yang baik untuk lelaki-lelaki yang baik, 
dan lelaki-lelaki yang baik untuk perempuan- perempuan yang baik. 
Mereka (yang baik) itu adalah bersih dari (tuduhan buruk) 
yang dikatakan oleh orang- orang (yang jahat) 
mereka (yang baik) itu akan beroleh 
pengampunan (dari Allah) 
dan pengurniaan yang mulia."
:: Surah An-Nuur : ayat 26 ::

La Ilaha Illallah ✿ Allahu Akbar ✿ jom cipta bahagia
2leep.com

ARTIKEL MENARIK GILA, BUSUK & PINGJE