5 perkataan orang tak bahagia


Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakatuh
wahaiii penduduk BUMI :D

Ekeke.. wahai penduduk BUMI. apa khabar kalian hari ini ?
Sihat ?
Hebat ?
Baik ?
Ok-ok ?
Tak sihat ?
Lemau ?
Kurengg ?

walau apa pun kondisi anda,
saya di sini mendoakan agar IMAN anda & saya sentiaaaasa SIHAT !
^_^
~Aamiin~

TAKUT, RISAU, TAPI, NANTI, KALAU

Lima perkataan yang kita sebut, kita tak akan bahagia !
by : Prof Muhaya.

"Saya takut tak dapat buat yang terbaik la.."

"Saya risau pensyarah tak suka dengan projek saya.."

"Saya berani nak present tapi tak la seberani awak..."

"Kalau saya banyak bertanya dalam kuliah, nanti apa pulak kata kawan2.."

******************************

"Saya takut kawan-kawan xboleh terima hijrah saya.."

"Saya risau penampilan saya tak boleh memikat dia.."

"Saya boleh buat kerja ni tapi tak tau lah ok ke x.."

"Kalau aku pergi Key Ell pakai tudung, nanti org Key Ell kata aku x up-to-date"


Sebut lah 500x ye..
Hehe renung-renungkan & selamat beramal :)

Pilihan di tangan kita !
Kita adalah apa yang kita fikirkan,
Dari fikiran lahir tindakan.

Orang lain melihat kita sebagaimana kita melihat diri kita sendiri.

Bagaimana anda mahu orang melihat anda?
Fikirlah yang baik-baik.
Yakin pada diri.
Bila anda yakin dengan diri, bermakna anda yakin dengan ALLAH.

Bila anda yakin dengan ALLAH,
anda mesti mementingkan pandangan DIA.
Bila setiap gerak-geri utamakan ALLAH,
Bila dalam hati selalu ada ALLAH,
insyaALLAH hati itu akan TENANG & BAHAGIA :)


JCB :
# Jika kau fikirkan kau boleh, kau pasti boleh melakukan,
Jika kau fikirkan ragu-ragu, usahamu tidak menentu,
Engkaulah apa kau fikirkan,
terkandung dalam pemikiran,
Berfikir boleh melakukan,
Fikir Kau BOLEH, Kau BOLEH #


(^_^)V

La Ilaha Illallah ✿ Allahu Akbar ✿ jom cipta bahagia
2leep.com

ARTIKEL MENARIK GILA, BUSUK & PINGJE