PUTERI RESORT, AYER KEROH. PART 1

Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum w.b.t,

Aip apa khabar uols?? Ada baikk? Hehe cik M sehat2 aja dongg. Alhamdulillah.
Minggu lepas tak sia sia aku join program yang HEP UM anjurkan. Banyak pengalaman baru yang ditimba serta dicedok. Pendek kata memang bes laa. Terbaikkkk! :P

Program ni nama dia “Program ‘Survival’ Luar Kampus”, diadakan mulai 27hb Januari hingga 29hb Januari 2012 bertempat di Puteri Resort Ayer Keroh. Khusus untuk pelajar2 luar kampus means tak stay mane2 kolej la. [duduk rumah sewa sendiri]
So, rasa macam tak puas pulak kalau tak share dengan korang kan ;)


:: DAY 1 ::

8.00 a.m : Berkumpul kat Um Sentral.
Isi borang penyertaan, tunggu semua berkumpul, then memulakan perjalanan.

10.00 a.m : Tiba di Puteri Resort.
Masa sampai tu semua orang cam teruja je. Tempatnya macam cantik hehe. Pastu kitorang diarahkan untuk ke lobi dan seterusnya menuju ke dewan.
Mula2 kitorang kena tandatangan kehadiran, amik fail dan tag nama. Then, dapat minum pagi, tapi den tak hengat mkn kuih ape pagi tu, hehe.

10.30 a.m : Pengenalan HEP UM.
Selesai minum pagi, semua kena duduk & dengar briefing dari en. S ( kitorang punye ketua penyelaras program ni). Bukan briefing apa sangat pun, just pasal Hal Ehwal Pelajar Universiti Malaya [ HEP UM ] ;)
Habis briefing, kitorang diberi kunci untuk check in. Wow wow… besnye dapat tido hotel! Yihaa.. tapii yang lagi bes kena pi lunch dulu. Bab makan memang syokk habess :P

2.30 p.m : Ice Breaking.
IB kali ni memang sempoi habis and sangat cool. 1st kitorang di minta kumpul dalam kumpulan ikut NEGERI, then kena berkenal-kenalan la dalam tempoh masa yang diberi, tak lama sempat tanya nama dengan fakulti mane je kot. Pastu kitorang kena kumpul ikut TAHUN LAHIR. ( nasib baik bukan paling tua. Hihi )
Pastu ada lak istilah SEBATIAN & CAMPURAN. Kalau en. S kata kumpul ikut sebatian means perempuan semua. Kalau dia kata campuran means campur lelaki & perempuan. Then taaruf la. Hehe so memang secara tak langsung kenal dengan semua. Tapi bukan mudah nak ingat nama semua orang dalam tempoh yang sekejap kan. 45 orang tuu...
Tak cukup dengan tu, kitorang kena buat sign sendiri sambil sebut nama 3x. Hahaha yang ni paling best, memang kelakar. Macam-macam gaya yang dipersembahkan, ada macam diva, ada penari korea, ada yang sapu perut, garu kepala dan macam- macam lagi laa. Haha memang terhibur! Automatic leh hapal nama semua orang~









4.30 p.m : Paintball.
Ini adalah pertama kali aku cuba permainan ni, biasa dengar je orang main paintball. Hehe bess kott. Pasni lau orang ajak maen kompem nak! Hoho tapi tengok duit ler dulu,. (Mahal kott rm60 sorang). Yang lagi besy n masyukk group kitorang menang la~ hihi.







8.30 p.m : Kemahiran Pemudahcara.
Ni cam seminar la. En.Puniamurthy bg talk tentang kemahiran fasilitator. Mengantuk. Ek? (xpatut sungguh) Hehe mintak maaf en. Puniamurthy, saya sedaya upaya cuba beri perhatian. Then ada LDK, bincang tentang ‘support system’ ada 4 iaitu :
Forming. Storming. Norming. Performing.

10.30 : Tidur.
Hehehe yo yo oo la tido terus. :P
Bye nanti sambung Puteri Resort Ayer Keroh Part 2 oke ;)


La Ilaha Illallah ✿ Allahu Akbar ✿ jom cipta bahagia
2leep.com

ARTIKEL MENARIK GILA, BUSUK & PINGJE