cari penyakit || br0ga hiLLs

Awwalu Kalam Bismillahirrahmanirrahim ~

Selamat lewat malam merangkap awal pagi.
Eheh, imsomnia ke, anorexia ke, xtahu la ape ke'HAL'nye xmboh  tdo wehh!

Oke, jap ag kt datim ngan Rabbul Jalil ^^
Hapdate jap, hekheee~

Hemm bile xley tido ni teringat beberapa bulan lepas,
seminggu b4 masuk Latihan Mengajar, lam bulan JUNE gitu,
 mar and the members plan nak p broga.
Oke, bukit broga . .
Kang sebut broga je ingat tempat lek2 je kan.

Kitorang plan nak panjat bukit tu awal pagi
kunon2 nak melihat keindahan matahari terbit ^^
Subhanallah ! *sure jelez kan :P

Nak jadi cite, betapa bajet nye kitorang..
dah kate nak tengok matahari terbit kan,
so kena la gerak awal N panjat bukit awal jugak kan??
Supaya dapat & sempat melihat terbitnya matahari itu kan kan..

Hehe makanya, kami pun xtidur la malam tu..
Duk layan hindustan abe 'SRK' belakon kat tb2
haha -hadoii-
Oke bile dah 3.30 a.m kitorang pn siap2 gerak dari
perumahan pantai permai menuju ke bukit broga
dengan badan penat + mengantuk xtuly
tapi pura2 kuat sebab excited KOTT ^_^

sekali lagi hehe..
kami pegi berlima, sume gugerl,
sume taktau jalan & xpenah pegi 
HAHA -gelak besar jap-
bajett kaan?? 

Ok, tetengah pagi tu taktau jalan leh lak nak kata takdir Allah tu
ade lak keta polis 
ngan abang hensem lg mude *yaks ni aku tambah
iye ! siyes ade keta polis, kitorang pn tanya la jalan,
then die pun gtawu gitu gini
~ hekk aku rase cam dah lam muvie seraamm~
yela gelapp kot, ade dua keta je -keta polis tu + keta kitorang-

Oke, fine teruskan perjalanan.
GELAPPP.
BLANKK.
Taktau nak masuk lorong hok mane se.
Kepeh kepeh kepeh ade sebijik moto indon nak kua simpang.
Kitorang TERblock moto die, mampus trus moto die..
Hahaha -sori ya pakk
Makanya, kami dengan penuh Tawakkal AlaAllah,
bertanya lagi skali manakah lorong yang sesuai kami masuk.
Blablablabla . .. 

Oke, patah balik.
Kali ni weols sure, lorong itulah, yee.. lorong gelap banget tuuu !
masa tu siyes nak ajak patah balik jepp, haha.
Tapi, bajet kaannn...
Hahaha gigih, masuk gak.. 
Oke Cun ! da masukk kann
ingat kan kot2 ade ler tempat cerah2 sket kaann~
Haa kauu sampai sudahh memang gelap jela parking.

Nak sangat kan tengok matahari terbit.. 
Yang lagi parah & menggelabah nye kitorang,
adalah 
apabila,
sekumpulan LELAKI, ramai kootttttt
ada laa lam 5 buah keta turut serta !

ayama ayapa . . masa tu memang berbelah bahagi
nak turun ke nak stay lam keta ke nak patah balik ke
sumenye gelabah + bace2 doa pelindung
weii seram kot, bukan seram ngn hantu ke hape
seram ngn bapak segala ramai L, heheh

Ok, at last we decide turun gak, 
dengan segala perkakas -ekk, sebenarnya xde perkakas-
kitorang dtg berlima, torchlight 1, diulangi SATU je !
bajett kaannn ??

HAHAHAHAHA sila gelak kan kami.

haishh kalau ingat balik memang nak tergelak je ase,
mujur la member tu hanfon die ade torchlight,
heheh adehh sengal sengal, dah la ngantuk, badan penat,
ramai lelaki, gelapp, torchlight satu, nak panjat bukit.??
Ada hati kauu..
Memang cari penyakit lahhh ~

Haha,Watever it is . .biiznillah,
Finally, we did it, yeahh we really did it !
Kitorang berjaya sampai ke kemuncak sebelum matahari terbit ^____^
*senyum kamben*

Tapi, unfortunately, biiradatihi jugakk,,
hari tu mendung sket.. so, xdapat jgk tengok.. hemm so sad,
BUT
we really enjoy !!
banyak yang kami pelajari :)

Next entry i'll share which 'HIKMAH' we found through the journey ;)
*mahap OME broken*

zass layann kenangan ituu ^^

hehe.. yes ! we can :P

menghayati indahnya ciptaan Yang Maha Agung :)

ni pose di celah2 lalang kat situ . . bajett kaaan?? hahah

di batu batuan milikNya ^_^

lagenda woo gambar nii.. ;P



Subhanallah Subhanallah Subhanallah,
cukuplah Allah bagi kami,
sesungguhnya Dia lah yang menyelamatkan kami 
tika dan saat itu . .

Segala PUJi hanya bagi Allah,
Yang Memberi kami nafas sehingga hari ini :)

JCB :
Bila hidup terasa hampa, mungkinkah kita rindu padaNya ?







La Ilaha Illallah ✿ Allahu Akbar ✿ jom cipta bahagia
2leep.com

ARTIKEL MENARIK GILA, BUSUK & PINGJE