Kaf Ba Ro Kaf Alif Ta Nun || ikut perintah Allah

Bismillahirrahmanirrahim.
Allahumma Ajirna Minannar.
Allahumma Ajirna Minannar.
Allahumma Ajirna Minannar.

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh !
Emm ape bunyinye anak-anak sekalian,

Kaf-Ba-Ro-Kaf-Alif-Ta-Nun

Yep ! pandai pandai pandaii 
*tepuk tangan laju2 untuk diri sendiri :D
.KEBERKATAN.

So, hari ni kita nak stori mori sikit tentang
"Keberkatan mengikut perintah Allah"

Kisah ni saya dengar daripada rancangan REFLECTION kat TV al-Hijrah :)
-TV al-Hijrah my peberet sangatt !!-
Ia diceritakan oleh hos reflection sendiri iaitu
Imam Suhaib Webb.

gambo ehsan tv alhijrah :)

Ringkasan nye la ek ..

|| Di sebuah universiti tak silap, seorang lelaki non muslim ni selalu kata muslim hebat.. so orang tanya laa kenapa dia kate muslim hebat, dia kate sebab dia nampak ada dua orang perempuan muslim ni 'cover hair'. So, disebabkan kekaguman dan dia nak tahu kebenaran, dia kaji tentang agama Islam - dia kaji seluruh al-Quran. Dan akhirnya, dia telah menerima Islam dan memeluk Islam. Subhanallah! 

Bagi dia, hijab perempuan2 itu lah yang memberi INSPIRASI & MOTIVASI untuk dia kembali kepada Allah. Sehinggakan dia kata, di akhirat nanti dia nak jumpa dengan 2 orang perempuan tu untuk ucap terima kasih dan kerana mereka lah, dia masuk Islam! Allahu Akbar. || 

Konklusinya kat sini,
kita - orang perempuan a.k.a muslimah
mesti bina jati diri yang kukuh 
TUTUP AURAT dengan sempurna,
dan pakailah pakaian yang bermaruah.

Aurat juga meliputi pembawakan diri kita,
bukan fizikal semata-mata.
Realiti hari ini yang mana,
wanita-wanita a.k.a muslimah hari ini sedang diuji
 dengan CABARAN 
masyarakat yang mementingkan wajah !
Dekat tv, majalah, media mana2 lah
semua wanita yang kat cover majalah + kat TV tu
nampak cantik gile kan ??
kita semua tertipu & terpedaya
wajah mereka di'adobe', di'painting'kan,  di'blabla'
hingga nampak PERFECT !!
Hakikatnya, tiada yang sempurna :)
Ingat, muka kita bukan kertas lukisan ^^

Kemon, muslimah-muslimah sayang sekalian,
pelihara diri, jaga maruah,
masih ada masa, bukan tak boleh cantik,
Allah pun suka yang cantik2 :)
tapi utamakan pandanganNya,
bersederhanalah,
taatlah perintahNya
kerana di situ ada 
keberkatan
yang tersembunyi ^^ 

JCB :
Kesempurnaan apakah yang kita kejar di dunia ini ?
Pujian manusia manakah yang membantu kita sebenarnya ?
Atau hidup ini memang sekadar suka-suka ?
Renung-renungkan :)

La Ilaha Illallah ✿ Allahu Akbar ✿ jom cipta bahagia
2leep.com

ARTIKEL MENARIK GILA, BUSUK & PINGJE