BAUCAR BUKU 1 MALAYSIA [PART II]

Bismillahirrahmanirrahim, Assalamualaikum wbt,


Ayat hari ini : " hari2 pon macam cutiii....bahagia sungguh" :P


Disebabkan ketiadaan aktiviti makanya mari menulis entry untuk belog amatur ini.. idea? jom sambung cerite BB1M part I yang dulu. 


Ahad lepas 4 Mac 2012, lepas kelas bersama2 anak autisme selesai, kitorang decide nak pi Ekspo Buku Islam Putrajaya. (itu adalah hari terakhir! huu masih sempat kee)

Nak dijadikan cerita, perjalanan petang tu boleh diumpamakan cam pepatah ni
~ ku sangka panas sampai ke petang rupanya hujan di tengah hari ~ cewaah
Yela masa kat traffic light mane tah, mase tu dekat lagi tak silap, baru lepas tol pantai dalam kot (hehe lau salah mahapkan saye) kereta cik gorgeous tibe2 taknak hidup! kuang3x

Yang tak besnye, ade seseorang yg berkereta mewah, kaler putih, die bukak tingkap N tibe2 jerit 'BODOHHH...'

Aihh patut ke??! Ade ke orang sesuka hati nak berhenti tengah jalan cina oit!
You told yourself actually~

Tapi, alhamdulillah dalam pada ramai2 duk lalu pandang sesaje tu kan.. still ade sorang bro ni pakai moto. moto die yg jenis besar tu jugak. die berhenti N tanya keadaan kereta. SEE?? sangat gentle! serius cakap rupa tak penting asal baik hati.. perghh yoo yoo oo je haha.

Tapi seriuss bro tu memang baik, siap carikan bengkel. tapi hari ahad kan, ne ade bengkel bukak. at last, kitorang tolak je kereta tersebut. muehehe.

Alhamdulillah hidup jua N sampai la kami ke Ekspo tersebut dengan jayanya. :P

Sampai dah kul 7! huu xleh lelama sangat nak memilih buku2 kesukaan~
Hamek jela mane yang berkepentingan sebagai persediaan untuk jadi 'pendidik' suatu hari nanti. insyaallah (^__^)

Antara nya : 

1) Pikat Remaja dengan Kata-Kata - Dr Tengku Asmadi & Hilmi Isa
2) Marah Tapi Sayang - Hilmi Isa
3) The Leader In Me - Stephen R.Covey
4) Anakku Hebat Anakku Soleh - Zahazan Mohamed
5) Dari Lubuk Hati Ibu - Norhafizah Musa 


* Semoga bermanfaat.. :)


>>>> Membaca jambatan ilmu. Kalau tak lalu jambatan sila berenang <<<<


La Ilaha Illallah ✿ Allahu Akbar ✿ jom cipta bahagia
2leep.com

ARTIKEL MENARIK GILA, BUSUK & PINGJE