today's generation ^^

Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh,

Apa khabar semuaaa..??
Hopefully semuanya sihat2 ye, penting taw untuk sentiasa ‘SIHAT’.  ;)

So, hari ni cik matahari nak kongsi sesuatu dengan uols. Sama-sama kita renungkan dan boleh juga bawak berbincang okeh ^^

Perasan tak yang dunia kita hari ni sedang berubah yang mana di sekeliling kita semuanya menggunakan elektronik dan penuh dengan teknologi. BESYY kan.
Semua kerja jadi mudah & cepat!  :D

Nah, macam kita sekarang ni, berhubung dan berkongsi di alam maya J. Semuanya adalah teknologi. Kalau zaman dulu hehe nak pos suratt pun seminggu baru sampai :P

Alhamdulillah. Walaupun begitu, setiap perkara mesti ada pro n cons kan ;)
Jadi, kalau kita renungkan dan teliti.. persoalannya :
SUDAHKAH ANDA, SAYA DAN KITA BERSEDIA? BAGAIMANA DENGAN ANAK-ANAK DAN ADIK-ADIK KITA?
Adakah mereka juga sudah bersedia untuk menghadapi ‘dunia yang sedang berubah ini’.
Kalau kita perhatikan banyak urusan yang boleh diselesaikan dengan satu klik sahaja. Kan kan ~

Maybank2u, cimb click, airasia, dominos, gsc, on9 shop bla bla bla bla dan bla (banyak lagi)

JADI, sedia atau tak kita tetap kena hadapi perubahan zaman ini.


Jom tengok apa cabaran remaja hari ini?


Waaahh banyaknye cubaan dan godaan gadget2 yang up-to-date kan! :DD
Cikmatahari pon sukee kalau cenggini :PP

Last but not least, Kalau anak-anak OR adik-adik kita taknak ulangkaji, taknak wat homework. Then diorang hanya tawu maen game Angry Bird, maen game itu la ini la, atau ber FB, ber ‘tweet’ 24hours!, patut tak agak2 kalau kita sound & marah diorang…..??

Muehehe mestilah patut kan kan. BELAJAR kan lagi penting!! Ngeee ( ayat bajet :p)

Ok, straight to the point. Eh tak patut la kite marah, sebabbb…. Kita pon suke kan mende alah ni sume kan kan… noo takmo tipu2 ;)

So, macamana & bagaimana nak bagi alternative pada MEREKA supaya teruss BELAJAR, at 
the same time bolehhh ONLINE J

Entry ni dah panjang sangat. Jom sambung sini plak. ;)


p/s : suka handbag berjenama? klik ShopDBags
La Ilaha Illallah ✿ Allahu Akbar ✿ jom cipta bahagia
2leep.com

ARTIKEL MENARIK GILA, BUSUK & PINGJE